Bestuur 32

Alias zou het mooie Alias niet zijn zonder bestuur. Komend jaar gaan er weer zes mensen hun uiterste best doen er een geweldig jaar van te maken! Ongetwijfeld zal je de bestuursleden vaak tegen het lijf lopen gedurende het jaar, bijvoorbeeld bij activiteiten of gewoon in het Aliashok. Ze hebben er héél veel zin in! Leer ze hieronder alvast kennen!

Floor

Floor is dit jaar de voorzitter van het bestuur van Alias. En ja, zij weet ook dat je daar een ontzéttend leuke naamgrap mee kan maken. Floor huppelt al heel wat jaren rond in Utrecht, en krikt met haar 1,80 de gemiddelde bestuurslengte behoorlijk op. Ze krijgt het warm van musea, Netflix, voetbal, kleurplaten, bier, grammarnazi’s, woord- en seksgrappen. Maar vooral van gezelligheid. Als je op een Aliasreisje vraagt wat ze die dag gaat doen, heeft ze geen flauw idee. Ze wandelt gewoon met een gezellige groep mee en dan is die dag voor haar één groot feest. Floor is goed in het op het nippertje halen van vakken (5.45 hoppa). En, oké, heel soms haalt ze haar vak helemaal niet. Dat komt niet omdat ze heel dom is, maar omdat er veel te veel andere leuke dingen zijn om te doen (zoals nieuwe mensen leren kennen en in het bestuur zitten bij Alias!). Als je deze tweedejaarsstudente tussen haar vakken van de hoofdrichting Oude Kunst een eerstejaars vak over ziet doen, zegt ze dan ook vol overtuiging dat het voor de bonding met de eerstejaars Aliassers is!

Jessie

Jessie kijkt er erg naar uit om volgend jaar de functie van secretaris te vervullen binnen het bestuur van Alias. Als secretaris representeert zij Alias op papier. Dit betekent dat je als Aliasser nog vaak haar naam onder mailtjes zal zien staan. Aarzel vooral niet om haar ook op een niet- digitale manier aan te spreken, want ze houdt van een praatje. Verder is ze gek op winkelen, Disney-films, lezen, Masterchef Australië kijken (al kan ze beter eten dan koken), pasta, garnalen, pasta met garnalen, Italië, pasta met garnalen eten in Italië, heel veel dansjes doen en Zweedse puzzels maken met haar mede- Aliassers, ook al is ze hier heel slecht in en meestal degene die alleen de woorden opschrijft (secretaris in hart en nieren). Tegenover Floor zorgt Jessie voor een mooi lengtebalans in het bestuur (klein maar fijn). Volgend jaar gaat ze zich verdiepen in de internationale betrekkingen, waar ze heel veel zin in heeft. Maar het meest verheugt ze zich natuurlijk op haar bestuursjaar bij Alias!

Leah

Toen Leah vorig jaar moest kiezen wat ze zou gaan studeren, dacht ze: ik wil hoe dan ook naar Utrecht en kijk daar wel weer verder. Haar keuze voor TCS bleek achteraf een hele goede beslissing te zijn, want nu, een jaar later, is ze alweer tweedejaars, wat ze zelf nog niet zo goed kan geloven, en doet ze, als enige TCS’er, de richting Duitse taal en cultuur. Daarnaast zal ze komend jaar verantwoordelijk zijn voor de financiën van Alias als penningmeester van Bestuur 32. Ukulele spelend gaat ze door het leven, komt altijd te laat, maakt overal lijstjes van, houdt van regen en heeft een voorliefde voor theater, Harry Potter, tweedehandswinkels, taart en mooie architectuur. Goed om te weten: soms heeft ze de neiging om onverstaanbaar te praten. Gewoon even vragen wat ze zegt, komt helemaal goed.

Myrthe

Myrthe zal aankomend jaar de rol van onderwijscommissaris op zich nemen en is degene bij wie je terecht kunt met al je vragen, twijfels, en frustraties. Dit betekent echter niet dat zij niet openstaat voor praatjes over leuke dingen! Nadat ze vorig jaar een kernpakket van de hoofdrichting Religie en Cultuur heeft gevolgd, is het aankomend jaar tijd voor wat anders. Maar wat dat precies wordt, weet ze nog niet. Zo zie je maar, een onderwijscommissaris hoeft het zelf ook allemaal niet te weten. Haar hart gaat sneller kloppen van koeien, reizen, de kleur geel, concerten, goed gebruik van grammatica en spelling, taart, en Alias(sers). Ze houdt ervan om overal van op de hoogte te zijn en zal daarom ook je geboortedatum en achternaam weten, zonder dat je haar dit verteld hebt. Myrthe is een echte beroepschaoot, laat alles rondslingeren, en is altijd in de weer. Een avondje bankhangen met films, documentaires, of een goed boek vindt ze daarentegen ook geen slecht plan. Toch ruilt ze haar bank met liefde in voor een avond borrelen of een feestje, want meer bier meer beter.

Wessel

Wessel zal volgend jaar in het 32ste Bestuur Der Studiestichting Alias plaatsnemen als Commissaris Intern, iets waar hij heel trots op is en erg veel zin in heeft! Als je, je afvraagt wat dit precies is dan biedt de volgende omschrijving die de vorige Commissaris Intern gaf misschien uitkomst ‘Wessel is komend jaar verantwoordelijk voor de visuele en tekstuele representatie van Alias’. Met andere woorden; als een onbekende jongen je toevoegt op snapchat, Instagram en facebook of je bestookt met e-mails over evenementen en over hoe leuk Alias wel niet is, dan weet je dat het Wessel is. Wees vooral niet geïntimideerd, hij is best heel erg lief! Wessel gaat als tweedejaars student aankomend jaar verder de cultuurgeschiedenis induiken en houdt erg van praatjes maken (over niks) grapjes maken (over niks) avondjes dansen op de vele feestjes van Alias (of ergens anders) en concerten bezoeken. Wil je Wessel blij maken? Nodig hém dan eens uit op Facebook of Instagram, ook wel eens leuk voor ‘m.

Sigrid

Sigrid is enorm enthousiast om dit jaar de functie Commissaris Extern op zich te nemen. Dat betekent dat ze contact zal houden met andere studieverenigingen en leuke bedrijven op zal zoeken die met Alias samen willen werken, zodat Aliasser hier en daar wat korting mee kunnen pakken – Sigrid vervult dus graag een alternatieve rol van tante DUO. Daarnaast is ze natuurlijk zelf ook gewoon een studerende Aliasser. Ze zit in haar derde jaar en is tot nu toe bezig geweest met de hoofdrichting Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief en de minor Italiaans. Ze heeft namelijk een grote passie voor Italië, dus als ze niet in het Aliashok aan het waailappen is, zit ze eigenlijk het liefste in Rome tiramisu te eten. Om dat gevoel een beetje te creëren door het jaar heen, gaat ze nu bezig met het keuzepakket ‘Fundamenten van Europa’. Daarnaast houdt Sigrid van zingen, tekenen, lezen en dansen, al is er door de drukke studie eigenlijk alleen maar tijd voor dansen. Ze heeft twee jaar in de Party&Co gezeten en zal waarschijnlijk proberen je over te halen om ook in die commissie te gaan (doen!!). Hoor je op een feestje een Spaans melodietje of Jason Derulo, zoek haar dan vooral even op, vind ze gezellig!