Bestuur 33

Alias zou het mooie Alias niet zijn zonder bestuur. Komend jaar gaan er weer zes mensen hun uiterste best doen er een geweldig jaar van te maken! Ongetwijfeld zal je de bestuursleden vaak tegen het lijf lopen gedurende het jaar, bijvoorbeeld bij activiteiten of gewoon in het Aliashok. Ze hebben er héél veel zin in! Leer ze hieronder alvast kennen!

Rosa

Rosa is vanaf volgend studiejaar voorzitter van Alias bestuur 33. Deze Haagse meid heeft een kleine gevoelslengte (ja gevoelslengte is een ding!) en is vaak de jongste in de groep, in ieder geval qua geest. Als je erop let hoor je waarschijnlijk een opvallend harde lach rondom de Drift, that’s her! En vaak ook precies op de momenten dat het stil hoort te zijn, daar heeft ze een (helaas niet zo verborgen) talent voor. Rosa heeft het hele jaar Spaans gevolgd waar ze mee doorgaat volgend jaar en gaat vol goede moed beginnen aan het kernpakket Brains & Bodies. 12 jaar heeft ze op judo gezeten en zingen is voor haar een primaire levensbehoefte. Feestjes met veel dansbare hiphop en in-de-bonus-bier vooraf zijn essentieel, je kan beter niet in haar bewegingsruimte komen op een feest als je je fysieke gesteldheid op peil wil houden. Voor Rosa is het belangrijk dat de mensen om zich heen zich goed voelen, waar ze zich binnen Alias ook vol enthousiasme voor gaat inzetten!

Esmee

Esmee is negentien jaar oud en komt uit het Brabantse Roosendaal. Na een paar maanden is ze naar Utrecht verhuisd en nu woont ze in het mooie Zuilen. Sinds het begin van haar eerste jaar Taal- en cultuurstudies wilde ze al bij het bestuur, dus ze kijkt enorm uit naar komend jaar als secretaris van bestuur 33. Ze is dan ook van plan om filosofie te gaan doen. Als Esmee niet bezig is met dingen voor de uni, dat is vaak het geval, dan ligt ze in het hok op de bank te kletsen. Ze gaat bovendien een aantal keer per week naar de Fit For Free, want met gewichten rondsjouwen vindt ze hartstikke leuk. Esmee gaat ook regelmatig uit, en dan het liefst naar de Poema. Echter vindt letterlijk niemand anders de Poema leuk, dus meestal eindigt haar avond ergens anders. Zonde. Na het uitgaan is ze altijd in de Oaseboom te vinden voor een Turkse pizza of kapsalon, dat maakt haar nacht weer helemaal goed. Je mag haar trouwens ook aanspreken over hele andere dingen dan uitgaan of Turkse pizza’s, dat vindt ze hartstikke leuk!

Leon

Toen Leon hoorde dat hij in het bestuur van Alias zou komen, liep hij dagenlang met een glimlach rond. Hij kijkt er erg naar uit om als penningmeester het komend jaar de financiën van Alias op orde te houden. Hij zit in het tweede jaar en heeft het kernpakket Digitale Communicatie gekozen; schrik dus niet als hij je telefoon uit je handen rukt om je te herinneren aan de 'dramatische' impact van sociale media op je leven. Wijs hem vooral op zijn hypocrisie als hij z'n digitale agenda tevoorschijn haalt! Natuur is een grote passie van Leon: kijk dus niet raar op als hij een plantenblad zachtjes staat te strelen. Hij is altijd te porren voor een biertje - als hij zegt dat hij dit keer op tijd naar huis gaat, neem dat dan met een flinke korrel zout. Oh, en pas op tijdens drankspelletjes: vanwege de goocheltrucs waar hij menig Aliasser mee verbaast, kun je hem niet vertrouwen met een spel kaarten! Naast besturen, studeren en goochelen besteedt Leon zijn tijd graag aan muziek maken. Hoe rustig hij ook over mag komen, de drum & bass die hij maakt heeft een agressief snel tempo van rond de 170 beats per minuut. Bijna hetzelfde tempo als zijn roze hart wanneer hij aan Alias denkt!

Hanna

Hanna is een Nijmeegse Utrechter, of Utrechtse Nijmegenaar, die net de twintigerjaartjes heeft aangetikt tijdens het introkamp. Echter voelt ze zich eerder 15 en vaak genoeg heeft ze niet echt een idee van hoe ze het leven nou moet aanpakken. In het Aliashok fungeert ze als praatjesmaker, koekjesaangever, barista (ze haalt altijd koffie voor je) en last but zeker not least als muziekbron (valse deuntjes op haar ukulele, wordt vaak niet gewaardeerd). Naast zich bezighouden met Alias en haar hoofdrichting Spaans, trapt ze een balletje en maakt ze wat muziek. Waar haar hardlooptijden in het begin van haar studie nog aardig netjes waren, zijn die ietwat verslechterd de laatste tijd (ik zeg alleen maar: bier en feestjes). Mooi bruggetje: Hanna drinkt heel graag bier en doet dit nog liever met leuke mensen! Volgend jaar is dit dametje onderwijscommissaris bij Alias en zul je haar dus vast ook over serieuzere dingen horen spreken. Hanna zal meestal zelf een praatje met je beginnen, tenzij ze te druk aan het Japans puzzelen is, maar juist dan moet je haar gewoon een tikje op haar schouder geven!

Nicolette

Nicolette wordt dit jaar Commissaris Intern van Alias, iets waar ze ontzettend veel zin in heeft! Deze jongedame (alhoewel ze de oudste van dit bestuur is en tijdens het introkamp alweer een maandje 23 is) is dol op haar boeken, ze heeft er meer dan 200 (!!) en is dan ook zeker vaak te vinden met een boek of ereader in haar tas! In het beetje vrije tijd dat ze nog over heeft houdt ze zich ook bezig met het designen van boekenleggers of posters, het kijken van series en het luisteren van podcasts (vraag vooral naar die ene podcast over Harry Potter en dan houdt ze haar mond niet meer). Wil je er trouwens zeker van zijn dat ze haar mond niet meer houdt? Een kleine hint naar Harry Potter, boeken of RuPaul’s Drag Race en ze houdt er niet meer over op. Komend jaar gaat ze zich bezighouden met het kernpakket Conflict, Geweld en Veiligheid en is ze natuurlijk veel in het hok te vinden. Daar eet ze op haar brakke dagen veel crackers en wordt ze dolgelukkig van een kopje thee om daarna weer lekker door te gaan voor een biertje! Schuw niet, soms is ze wat enthousiast maar ook deze dame heeft echt gewoon idioot veel zin in!

Jolien

Jolien wordt komend jaar de Commissaris Extern binnen het bestuur van Alias, en wat heeft ze er zin in! Praatjes maken met iedereen doet ze toch al, dus waarom zou ze het niet ook doen voor een nuttig doel zoals het binnenslepen van sponsoren of om activiteiten te organiseren samen met een andere studievereniging? Naast al dat geklets studeert Jolien natuurlijk ook gewoon, al past haar hoofdrichting erg bij haar interesse; namelijk Taal en Communicatie. Jolien komt helemaal uit het zuiden van Nederland, en houdt dan ook erg van carnaval of van pudding-kruimel vlaai. Nu hebben ze die vlaai zelfs bij de Albert Heijn, maar die is lang niet zo lekker als de limburgse variant. Gelukkig is er nog De Ontdekking, waar Jolien wekelijks te vinden is voor een stuk worteltaart of cheesecake. Die vind ze net zo lekker. Naast taart houdt ze ook erg van (speciaal)bier met nacho’s of pizza, het liefst in de zon met wat gezellige Aliassers. Gelukkig zijn die er in overvloed!! Net zoals er plekjes om bier te drinken zijn. Ook houdt Jolien veel van creatieve dingetjes zoals theater, dansen en zingen. Vandaar dat ze afgelopen jaar met veel plezier PR-lid was bij de ArtCie. Haar muzieksmaak is erg breed; van rock tot musical tot d&b en techno. Ze is dan ook regelmatig bij concertjes of festivals te vinden. Ook speelt ze zelf een beetje piano, maar ze moet nog een manier vinden om de piano de smalle trappen van haar studentenhuis in Lombok op te krijgen, door de ramen past hij niet. Dus, als je zin hebt om bier te drinken, te dansen, in taart of in carnaval, zoek Jolien dan vooral eventjes op!