Introductiecommissie 2019

Je broodje kaas bij het ontbijt op de zaterdagochtend, je mentoren, het feestelijke thema en ook deze prachtige website waren er natuurlijk niet geweest zonder de introductiecommissie (IC) van Alias. De IC is het geniale brein achter het introkamp en onze gezichten zal je daar dan ook vaak zien. Hier stellen we ons alvast voor.

Nicolette

Deze 22-jarige jongedame zit aankomend jaar in haar tweede jaar van Taal- en Cultuurstudies en is dit jaar de voorzitter van de introductiecommissie. Volgend jaar gaat ze zich vol enthousiasme richten op de hoofdrichting Internationale Betrekkingen. Ze is een trotse verzamelaar van boeken en heeft er inmiddels meer dan tweehonderd, maar ze zijn nog lang niet allemaal gelezen! Tref je haar dus niet aan met haar neus in een boek dan is deze goedlachse meid wel aan het kletsen met anderen of probeert ze haar geniale ideeën voor een boek op te schrijven. Haar voorliefde voor mythische figuren komt dan ook regelmatig tot uiting in het schrijven van verhalen of het lezen van zulke boeken. Ze heeft ontzettend veel zin in het kamp en kijkt er nu alweer naar uit om het prachtige roze mee te zingen met de echte klassiekers (ABBA) en alle andere voor haar bekende nummers!

Lotte

Lotte is de secretaris van de introductiecommissie en dat houdt in dat ze het contact bijhoudt met de nieuwe eerstejaars die mee gaan op introkamp. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de notulen tijdens de vergaderingen en schrijft ze dus alles op wat van belang is. Binnen haar studie houdt ze zich vooral bezig met politiek en geschiedenis gerelateerde onderwerpen. Ook schrijft ze voor het driejaarlijkse tijdschrift van Alias, de Alalos. Natuurlijk heeft ze buiten TCS en Alias ook nog een leven, ze vindt het bijvoorbeeld erg leuk om naar de film te gaan, uit te gaan met vrienden en af en toe een beetje te tokkelen op haar gitaar. Je kan haar ’s nachts wakker maken voor een lekkere ijskoffie of een goed concert. 

Mirjam

Geïnspireerd door o.a. Sneeuwwitje droomde Mirjam er vroeger van om prinses te worden, maar inmiddels heeft deze 18-jarige tweedejaars hele andere plannen: de patriarchale samenleving ten onder brengen met haar hoofdrichting Gender Studies. Verder is deze meid regelmatig te vinden in de Bijenkorf waar ze boeken verkoopt, heeft ze een voorliefde voor Scandinavië en reisde ze afgelopen zomer door Tokio (samen met PR-lid Jet). Een primeur: onze favoriete wine mom (die ook graag bier drinkt) mag dit jaar op het introductie kamp wél legaal drinken! Mirjam is de penningmeester van de introductiecommissie en dus verantwoordelijk voor alle financiële zaken rondom het introductie kamp.

Jet

Jet haar favoriete sprookje was vroeger klokkenluider van de Notre Dame, vandaar dat ze ook met veel plezier in het centrum van Utrecht woont. Heel dichtbij de dom, zodat ze de klokken kan horen luiden. Soms staat ze zelfs tegenover de dom koffie en broodjes te maken bij STACH. Als echte wereldburger wil zij graag de hoofdrichting internationale betrekkingen gaan doen maar als een echte tcs’er heeft ze ook erg veel last van keuzestress, dus vraag op het kamp maar wat ze uiteindelijk heeft gekozen! Verder heeft ze vorig jaar zelf het kamp niet meegemaakt dus is het voor haar óók allemaal nieuw. Zoals Berteke ooit heeft gezegd: ‘je bent nooit alleen’. Jet is overigens het PR-lid van de introductiecommissie, dus alle prachtige posters en promoties heeft zij gemaakt!

Linde

Terwijl Linde wandelt met haar donkere haren en muziek in haar oren straalt ze iets uit wat de meeste mensen vaak als chill aanduiden. Ze is mysterieus, maar dat maakt haar ook zo interessant. Gelukkig is het gewoon een mopje en is voor haar geen vraag te gek, dus knoop gerust een praatje met haar aan tijdens het introductieweekend. Ze doet geen vlieg kwaad, mocht dat zo lijken, zolang je maar geen grapjes maakt over haar knappe broer. Ze heeft ervoor gezorgd dat jullie tijdens dit weekend mentorouders hebben, dus wanneer deze zich grensoverschrijdend gedragen kun je je hierover bij Linde beklagen. Tref je haar niet tijdens het introductieweekend? Probeer het dan eens tijdens de borrels in 't Pandje, waar ze in de regel elke week te vinden is.

Esmee

Esmee is tweedejaars TCS-student en doet de hoofdrichting Filosofie, politiek en maatschappij. Wanneer deze meid niet bezig is met haar studie (oftewel het grootste deel van de tijd), is ze zich uit aan het sloven in de Fit for Free of ligt ze in de bank in het Aliashok, wat ze vorig jaar dagelijks deed. Dit tweede jaar zal dat waarschijnlijk niet anders worden. Terwijl ze in haar lievelingsbank (de bruine) in het hok ligt, is ze regelmatig in gedachten verzonken en bezig met het smeden van leuke maar misschien ietwat lastig haalbare plannetjes (denk aan het organiseren van een biercantus in haar achtertuin of ééndaagse uitstapjes naar buitenlandse steden). Elize en Esmee verzorgen dit jaar het logistieke deel van het kamp en zorgen ervoor dat er voldoende eten is, leuke spelletjes gespeeld kunnen worden en dat er bier in overvloed is.

Elize

Elize is iemand die nog niet zo goed weet wat ze aan moet met haar bestaan. Nadat ze vorig jaar voor de derde keer op rij sjaars was, is het dat ze zich nu bij TCS aan een tweede studiejaar gaat wagen. Als ze niet studeert, is ze aan het werk in het vetrouwde Sliedrecht, dat nog altijd geduldig aan het eind van de dag op haar ligt te wachten. Het is namelijk zo dat ze na een jaar nog altijd niet overtuigd is van haar vermogen om maandelijks te investeren in huisvesting in Utrecht. Binnen de IC houdt ze zich bezig met de logistieke voorzieningen. Je kunt haar aanspreken met Elize of Alice, maar mevrouw Harrewijn schikt haar ook. Boos kun je haar niet maken, zolang je maar je sokken draagt. Zet die dus maar vast op de paklijst!

Jessie

Jessie zal dit jaar, samen met Myrthe, de rol als coördinator van de Introductiecommissie op zich nemen. Als secretaris representeerde zij afgelopen jaar Alias op papier. Aarzel vooral niet om haar ook op een niet- digitale manier aan te spreken, want ze houdt van een praatje. Verder is ze gek op winkelen, Disney-films, lezen, Masterchef Australië kijken (al kan ze beter eten dan koken), pasta, garnalen, pasta met garnalen, Italië, pasta met garnalen eten in Italië, heel veel dansjes doen en Zweedse puzzels maken met haar mede- Aliassers, ook al is ze hier heel slecht in en meestal degene die alleen de woorden opschrijft. Komend jaar is Jessie derdejaars TCS-studenten en gaat ze een minor conflict studies volgen, waar ze heel veel zin in heeft. Maar natuurlijk is er eerst nog het introkamp waar ze niet op kan wachten!

Myrthe

Na vorig jaar zelf in de introductiecommissie gezeten te hebben, kan Myrthe dit jaar mooi aan de slag als coördinator vanuit het Aliasbestuur. Binnen het sprookje dat Taal- en cultuurstudies heet, focust ze zich vooral op religiewetenschappen en het Midden-Oosten. Met nog een halfjaar naar het buitenland en het schrijven van een scriptie op de planning komt het einde van haar studie langzaamaan in zicht. Wat ze wil bereiken weet ze nog niet, maar dat hoeft ook niet per se. Voorlopig vermaakt ze zich prima met Zweedse puzzels, een goed boek, en zo af en toe hardlopen en sjezen op haar racefiets. Verder is Myrthe het liefst op andere plekken dan Nederland, houdt ze van een balletje trappen en is ze altijd op zoek naar kookboeken waar ze dan eigenlijk nooit iets uit kookt omdat ze helemaal niet kan koken.