Introductiecommissie 2020

Je broodje kaas bij het ontbijt op de zaterdagochtend, je mentoren, het feestelijke thema en ook deze prachtige website waren er natuurlijk niet geweest zonder de introductiecommissie (IC) van Alias. De IC is het geniale brein achter het introkamp en onze gezichten zal je daar dan ook vaak zien. Hier stellen we ons alvast voor.

Jeremy

Deze, niet al te grote, 21-jarige importhollander is dit jaar de voorzitter van de Introductiecommissie. Hij was een tweedejaars TCS’er, maar hij heeft besloten om komend jaar te gaan beginnen aan de bachelor Rechtsgeleerdheid. Ondanks zijn vertrek bij TCS kan hij toch geen genoeg krijgen van Alias en wil hij jullie met alle plezier welkom heten! In zijn vrije tijd spot en verhelpt hij modemissers tijdens zijn werk bij Jack&Jones en werkt hij als vrijwilliger bij Stichting PANN. Hij sport graag en houdt van lekker uitgaan en drankjes doen met vrienden en vriendinnen, zo nu en dan heeft hij ook nog eens een uitgebreide date met zijn Netflix account. Verder staat hij bekend als echte dancing queen en zal hij er alles aan doen om te shinen op de dansvloer. Ondanks zijn soms wat eerlijke en directe humor is hij ook zeker zorgzaam en zal hij er alles aan doen om het jullie naar de zin te maken!

Sharon

Sharon is onze secretaris, wat inhoudt dat ze lekker mag notuleren en alle mailtjes beantwoordt. Naast deze belangrijke taken, is ook graag druk bezig. Zo houdt ze ervan om lekker in de natuur te sporten en is ze lid van volleybalvereniging Van Slag. Verder heeft chaotische 21-jarige nooit genoeg baantjes; 5 bijbaantjes tegelijkertijd komt vaker voor dan 1 of minder. Deze eerstejaars heeft voor het studeren nog een tijdje rondgereisd door Zuid-Amerika, waar ze een enorme passie voor dit continent heeft opgedaan: de taal, het eten, de muziek, de mensen etc. Ook studie is natuurlijk iets waar Sharon haar tijd aan moet besteden. Aankomend jaar gaat ze dan ook beginnen met de hoofdrichting internationale betrekkingen. Maar niet voordat ze het kamp samen met de anderen tot een groot succes heeft gemaakt natuurlijk!

Joran

Dit is de negentienjarige Joran. Je kan hem meestal vinden in het altijd schitterende Zeist waar hij vaak uit Limburg geïmporteerde vlaai aan het nuttigen is. Als Penningmeester van de IC bewaakt Joran jullie geld met zijn leven. De lievelingsfilms van Joran variëren van Rocketman en La La Land, wegens de schitterende muziek en cinematografie, tot Avatar (die met die blauwe wezens en niet die gozer met een pijl op zijn hoofd), omdat deze film de verderfelijkheid van de mens zo goed laat zien. De voornaamste hobby van Joran bestaat uit het drinken van speciaalbier onder het genot van een positief gestemd pessimistisch gesprek over de toekomst. Tot op de roze loper!

Michiel

De 22-jarige Michiel zal dit jaar de PR-rol op zich nemen, wat erop neer komt dat hij geheimen als het thema, de groepjes en locatie mag bewaren! Voor Alias werkt hij dit jaar mee aan de Alalos als eindredacteur, vraag hem of de andere leden van de IC gerust over de commissies van Alias! Op momenten dat hij zijn studieverplichtingen aan het uitstellen is houdt hij zich bezig met lezen, wandelen in de natuur of het bingen van de nieuwste Netflix-serie. Vind je hem niet in de bossen tussen Zeist en Utrecht, dan is hij waarschijnlijk aan het uitwaaien op het strand in het hoge noorden! Zijn lievelingsfilm is The Blues Brothers, volgens hem de best film ooit gemaakt. Zijn lievelingsgenre is actie/rampenfilms – want: spanning, slechte verhaallijnen en totale verwoesting. Onder de soms sarcastische uitingen kan je bij hem toch nog een vorm van cynisme ontdekken, en hij heet je dan ook van harte welkom op het introkamp!

Joshua

De 19-jarige Joshua zal dit jaar de rol van Mentor- en Vliegende Keep-coördinator op zich nemen. Dit houdt in dat hij ervoor verantwoordelijk is om de allerleukste mentormama’s en -papa’s voor jullie bij elkaar te zoeken, wat hij met veel plezier doet! Na een aantal jaar in Zwitserland te hebben gewoond, is Nederland nu inmiddels alweer een tijdje zijn thuis. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Den Haag en houdt er daarom erg van om in de zomer te zwemmen en te zonnen en in de winter lekker uit te waaien op het strand. Ook wandelen, bergbeklimmen en Netflixen behoren tot Joshua’s interesses. Wil je iets weten over Mad Men, La Casa de Papel, The Crown of Élite? Spreek hem dan vooral een keertje aan! Joshua’s favoriete films zijn Mamma Mia! en Interstellar en eigenlijk alles wat daartussen zit. Vanwege Joshua’s voorliefde voor films en televisie, heeft hij zijn peilen op de hoofdrichting ‘Film- en Televisiewetenschap’ gericht. Internationale Betrekkingen vanuit Historisch Perspectief is echter ook nog steeds een kanshebber! Oh ja, Joshua kan met zijn tong het puntje van zijn neus aanraken. Hij laat dit graag aan je zien!

Kylan

Kylan is blij zolang de zon schijnt, altijd in voor een praatje en heeft er zin in! Samen met Jade neemt zij dit jaar de taak van logistiek op zich. Dit betekent dat er door hen genoeg te eten, te drinken en te doen zal zijn. Spelletjes en dansen zijn haar kwaliteiten, vandaar dat ze zich er nu al op verheugt om samen de hele dag plezier te maken en ‘s avonds te swingen op de dansvloer! Ze houdt van bijna alle soorten muziek, maar met name filmmuziek, wat weer prachtig aansluit bij het thema van dit jaar. Echte lievelingsfilms heeft ze niet, maar zolang de soundtrack goed is, is zij eigenlijk al tevreden. Desondanks mogen haar guilty pleasures Shrek en Tarzan natuurlijk niet ontbreken. En om Alias, en hopelijk ook de spirit van het kamp, met een citaat van haar all time crush samen te vatten: “Two worlds, one family!”

Jade

Jade is komend jaar tweedejaarsstudent TCS, en samen met Kylan doet ze dit jaar de logistiek voor het introkamp. Naast de introductiecommissie zit ze ook in de Showcie, die dit jaar de musical Grease organiseert. Voor de Showcie organiseert ze de kostuums, vooral omdat ze er thuis een hoop heeft (voor haar eigen introkamp heeft ze haar groepje vijf prinsessenjurken aangeleverd). Haar hobby’s zijn onder andere scouting en series kijken, ze houdt van creatief zijn, dingen organiseren en alles fantasy. Mensen beschrijven haar als stil en introvert, maar daar denken haar vrienden anders over. Als je daarentegen een rustige plek zoekt, schijnt ze daar wel goed in te zijn. Een favoriete film kiezen is niet makkelijk, maar dan moet ze toch gaan voor Peter Pan. Ze woont nog thuis dus in Utrecht zelf is ze niet veel buiten colleges en commissie activiteiten om. Haar plan voor komend jaar is om het kernpakket antieke cultuur te doen, want ze houdt van geschiedenis en de klassieke oudheid is altijd een van haar passies geweest.

Nicolette

Nicolette is commissaris Intern van bestuur 33 der Studiestichting Alias. Aankomend jaar is ze een derdejaars TCS-student en heeft ze hopelijk haar kernpakket Conflict, Geweld en Veiligheid afgerond. Naast het bestuur houdt ze zich veel bezig met wandelen, puzzelen, lezen en schrijven. Ook probeert ze van tijd tot tijd series of films te kijken en doet ze wel eens een poging om haar kunstzinnige kant te vinden door te aquarellen. Ze is enorm dol op planten en wordt een steeds betere plantmama! Hopelijk leven alle plantjes op het introductiekamp nog steeds, maar daar zal ze jullie zeker over vertellen! Haar favoriete film is lastig te kiezen, daarom gaat ze voor de trilogie van The Lord of the Rings. Die kan ze inmiddels bijna meepraten en ze is dol op fantasy films. Als ze die niet kijkt, dan kijkt ze zeker wel een Disneyfilm want ook die zijn niet aan te slepen bij haar.

Leon

Het afgelopen jaar heeft Leon zich ontfermd over de financiën van Alias, waardoor hij ineens leeft voor spreadsheets en kloppende administratie (gaaaap). Als aankomend derdejaars TCS’er houdt Leon zich bezig met de hoofdrichting Nieuwe Media en Digitale Cultuur. Met dat pakket hoopt hij inzicht te krijgen in hoe media onze samenleving beïnvloeden, en het lijkt hem supergaaf om ooit mooie documentaires te maken en zo verhalen tot op de bodem uit te zoeken. Naast deze interesse is muziek een grote hobby van Leon: in zijn vrije tijd vindt hij het leuk om naar oude jazz te luisteren, of om dat te oefenen op de piano. Een andere kant van hem produceert drum ’n bass, voor in de donkerste underground clubs. Leons favoriete film is The Prestige, dat zich afspeelt in de negentiende eeuw. Het is een overblijfsel van de jaren waarin hij goocheltrucs deed, want de film gaat over twee magiërs die elkaar proberen af te troeven met de allerbeste goocheltruc. Een ander grappig feitje over deze penningmeester is dat hij denkt dat hij met het blote oog kan zien of iets waterpas is. Onzin natuurlijk, maar laat hem vooral in zijn waan als hij zegt dat iets scheef hangt.