Introductiecommissie '18

Je broodje kaas bij het ontbijt op de zaterdagochtend, je mentoren, het feestelijke thema en ook deze prachtige website waren er natuurlijk niet geweest zonder de introductiecommissie (IC) van Alias. De IC is het geniale brein achter het introkamp en onze gezichten zal je daar dan ook vaak zien. Hier stellen we ons alvast voor.

Hanneke

Hanneke is dit jaar de voorzitter van de IC! Deze jongedame met haar vrolijke blonde krullen, zit alweer in het derde jaar van haar studie en volgt met veel enthousiasme de hoofdrichting Film- en Televisiewetenschappen. Aan enthousiasme is trouwens bij Hanneke sowieso geen gebrek. Ook al komt ze soms wat droog uit de hoek, ze is een erg lieve en zorgzame voorzitter die voor iedereen klaarstaat. Daarnaast is ze een beetje een vreemde eend in de bijt; vroeger wilde ze jarenlang edelsmit worden, omdat ze kettingen rijgen zo leuk vond. Heb je nog een flauwe woordgrap, of iets anders wat eigenlijk niet grappig is, dan kun je die bij haar kwijt. Ze doet net alsof ze het dan niet leuk vindt, maar iedereen kan zien dat ze stuk gaat. ‘S avonds bij de feestjes zul je haar treffen op de dansvloer waar ze haar veel te gênante foute dansjes uitvoert en meeblèrt op kinderachtige klassiekers.

Floor

Al 19 jaar woont Floor in Utrecht en ze wil nog steeds niet weg. Zeker niet nu ze een kamer pal onder de Dom heeft weten te bemachtigen (vraag haar er vooral naar als je super jaloers wilt worden). Met de uni en het Alias-hok op loopafstand is ze regelmatig op de Drift te vinden. Komend jaar gaat deze tweedejaars studente zich verdiepen in Oude kunst. Daarmee gaat ze een andere kant op dan wat ze vroeger wilde worden: een combinatie van juf en kapster. Naast de gezelligheid van Alias houdt Floor van musea, Netflix, voetbal, kleurplaten, bier, grammarnazi’s, woord- en seksgrappen. Als secretaris is Floor van alles op de hoogte bij de IC (denkt ze). Wat ze wel zeker weet is dat ze super veel zin heeft in het kamp. Ze gaat er dan ook vol v(Fl)oor om het kamp zo spetterend (iew?) mogelijk te maken!

Eva

Eva is een twintigjarige meid die oorspronkelijk uit het mooie Ermelo, een dorpje op de Veluwe (dus niet bij Almelo en Hengelo), komt. Aan het einde van haar eerste jaar is ze naar het nog mooiere en gezelliger Utrecht verhuist. Hier heeft ze het heel erg naar zin. Aankomend jaar gaat ze alweer het derde jaar in van Taal- en cultuurstudies, dit wil ze zelf echter nog niet helemaal geloven. Eva doet de hoofdrichting Filosofie, politiek en maatschappij. Toen ze klein was had ze dit echter nog niet kunnen bedenken. Vroeger wilde ze namelijk kapster worden. Als is ze er niet heel rouwig om dat deze droom waarschijnlijk nooit in vervulling zal gaan. Eva heeft, net als de andere leden van de Introductiecommissie, heel veel zin in het kamp. Haar functie is die van penningmeester, ze is dus verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de financiën.

Wessel

Mocht je tijdens het kamp denken, ik hoor helemaal niemand Wessel zeggen, dan kan dat kloppen. Wessel staat ook wel bekend als Nigel, Wexel, Wepsel, Tessel enz. enz. Vindt ‘ie zelf erg leuk overigens. Wessel is tweedejaars student die de cultuurgeschiedenis gaat induiken komend jaar en hij is ook degene die jullie overal voorbij gaan zien komen online, hij doet namelijk de PR voor dit super leuke introductiekamp! Mocht je jaloers willen worden, spreek dan naast Floor ook Wessel eens aan, hij woont namelijk ook praktisch náást de dom én werkt in de Artiestenfoyer van Tivoli Vredenburg. Handtekeningen van je grootste idolen nodig? Hij spreekt ze tijdens het doen van een lekker bakkie koffie gewoon even aan (in de lift met Geert Wilders? Alles is mogelijk). Overigens gaat al het geld wat hij verdient in Tivoli ook weer direct naar Tivoli terug, want daar zijn veel te veel leuke feestjes te vinden, net zoals in de rest van Utrecht, waar Wessel maar al te graag naartoe gaat. Wil je enthousiast worden over Alias? Vraag het hem! Wessel zit vastgegroeid in de bank van ’t hok (bestuurskamer) en is trots ManCie-lid! Woordgrapjes? Ja! Spelfouten? Ja! Gesprekken die over niks gaan? Ja! Spreek ‘m eens aan, hij bijt in principe niet.

Myrthe

Deze twintigjarige tweedejaars is dit jaar mentoren- en VK-coördinator, wat betekent dat zij jullie ouders (voornamelijk mama’s) zal aansturen. Zie haar als Jo Frost, met als klein verschil dat Myrthe niet zo van kinderen houdt. Keuzes maken vindt ze moeilijk, maar op miraculeuze wijze heeft ze voor de hoofdrichting Religie en Cultuur kunnen kiezen. Ondanks dat ze haar kinderdroom om ontdekkingsreiziger te worden waarschijnlijk niet zal verwezenlijken, hoopt ze nog steeds dat ze op een dag wakker wordt als Floortje Dessing. Ook dat ziet ze somber in, maar gelukkig kan Myrthe altijd nog dienstdoen als meubilair in het Aliashok. Dat is vorig jaar namelijk ook prima gelukt. Vind je haar niet daar, dan is de kans vrij groot dat ze hardloopt tussen de kippen, met haar handen in het haar zit als ze haar studieplanning voor de duizendste keer aanpast, of aan het dromen is over een carrière als wereldverbeteraar.

Paul

Paul is tweedejaars Taal- en Cultuurstudies en samen met Sigrid verantwoordelijk voor de logistiek van het kamp. Hij is zeer actief bij Alias en heeft afgelopen jaar als lid van de Buitenlandse Reis Commissie de reis naar Dublin helpen organiseren! Komend jaar gaat hij zich storten op de geschiedenis van politiek en politieke strijd in Europa binnen de hoofdrichting Filosofie, politiek en maatschappij. Als hij niet aan het worstelen is met Mussolini, Stalin of Franco is hij te vinden in het Aliashok, waar hij met een mok koffie in zijn hand geklemd afwacht tot het dinsdag is, de dag van de wekelijkse Aliasborrel. Op deze borrels is hij vaak in het gezelschap van de andere leden van de beruchte Mancie. Deze officieuze commissie is een rots in de branding voor de mannelijke minderheid die Taal- en Cultuurstudies studeert, maar sluit zich natuurlijk niet af van de rest van de studenten. Vraag Paul vooral een keer naar de ManCie, want hij zal je graag verblijden met wonderlijke verhalen over mannen in roze pakken!

Sigrid

Sigrid verzorgt samen met Paul de logistiek en activiteiten van het kamp. Ze is derdejaars TCS-studente en doet de hoofdrichting Internationale Betrekkingen, specifiek binnen Europa. Omdat ze Italië het mooiste land ter wereld vindt, een natuurlijke voorliefde heeft voor de Italiaanse keuken, architectuur en geschiedenis, en graag haar eigen Italiaanse landhuis plus wijngaard wil kunnen bezitten, is ze het afgelopen jaar hard bezig geweest met het leren van Italiaans. De afgelopen twee jaar heeft ze zich met een even grote toewijding ingezet voor de Party&Co, wat ze zonder discussie de mooiste commissie van Alias vindt. Als je haar op een feestje onbeschaamd ziet zakken, springen en schudden alsof er iets teveel limancello is ingegaan, dan vertelt ze je graag dat dat niet noodzakelijk het geval is en dat dansen het eerste en belangrijkste recht is van de vrije burger. Het liefst danst ze op Derulo of Despacito, als het even kan met een tweede partij, en in een perfecte situatie met iemand die openstaat voor een goede bachata. Verder woont ze maar een kwartiertje rijden bij het kamp vandaan, en heeft ze gemixte gevoelens over Drenthe en de mensen die daar wonen. Ze houdt echter wel van de uitdrukking ‘Poar Neem’n’ en ziet de nationale verspreiding van dit begrip als een belangrijk levensdoel.

Renée

Vroeger wilde Renée vuilnisman worden, je moet er maar zin in hebben. Inmiddels komt ze als academicus in spé beter tot haar recht, met interesse in de internationale betrekkingen en Latijns Amerika. Als coördinator van de Introcommissie vanuit het Aliasbestuur is ze gelukkig wel nog altijd bereid om vuile klusjes op te knappen. Het afgelopen jaar onderhield ze de social media namens Alias, zoals Facebook, Snapchat en Tinder. Op het kamp kan je Renée dan eindelijk in reallife aanschouwen! Met soms wat vaag gebrabbel, of een eenrichtingsgrap, zou het nog wel eens reuze gezellig kunnen worden.

Goukje

Deze 20-jarige meid komt oorspronkelijk uit Drenthe maar spreekt geen Drents. Ze voelt zich wel helemaal thuis op de kamplocatie in Ellertshaar. Utrecht en Alias zijn voor Goukje haar tweede huis. In de zomer gaat ze graag naar een aantal relaxte festivals maar ook tijdens het collegejaar gaan de voetjes vaak van de vloer. Binnen Taal- en Cultuurstudies begint ze aan haar derde jaar en ligt haar focus op Genderstudies en Media. Dat ze van kiezen, combineren en verder kijken (de speerpunten van TCS) houdt komt ook terug in wat ze vroeger later wilde worden: een zingende ballerina. Na wat goede overdenkingen kwam ze toch tot besef dat stewardess haalbaarder was. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat Goukje zout boven zoet verkiest. Wat voor zout? Maakt niet uit; popcorn, chocola, nachoschotel of chippies, het is allemaal lekker. Samen met Renée coördineert ze dit jaar de Introductiecommissie.