Mentoren 2020

Voor jullie zijn ze de rotsen in de branding, jullie steun en toeverlaat, jullie mama’s en papa's: kortom jullie mentoren zijn jullie alles tijdens de introductie. Niet alleen de eerste paar dagen, maar ook meerdere keren in de rest van het jaar nemen ze jullie op sleeptouw en zijn ze jullie eerste aanspreekpunt voor vragen en studeertips, zowel in het echte leven als in jullie speciale whatsapp-groep!

Lola

Lola is komend jaar een tweedejaars TCS-student. In haar eerste jaar heeft ze nog thuis gewoond in Deventer bij haar ouders, zusje en (niet onbelangrijk) 2 katten, maar ze was het treinen toch wel zat. Vanaf het begin van dit studiejaar heeft Lola gelukkig eindelijk een plekje in Utrecht gevonden! Ze heeft het enorm naar haar zin bij TCS en voelt zich helemaal thuis, maar ze heeft het afgelopen jaar al wel kennis gemaakt met de beruchte “TCS-keuzestress”. Uiteindelijk heeft ze toch gekozen voor de hoofdrichting Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief. Ze is dan ook een echte geschiedenis nerd. In haar vrije tijd leest ze graag en tegenwoordig vindt ze podcasts luisteren ook helemaal te gek. Ze houdt verder, net als zo’n beetje iedereen, ook van Netflixen, leuke dingen doen met vrienden en reizen (vooral stedentripjes vindt ze heel leuk). Ze heeft er heel veel zin in om dit jaar mentor te zijn en haar mentorkindjes te leren kennen. Je kunt haar alles vragen en ze staat altijd open voor een gesprekje, dus spreek haar gerust aan!

Rosalie

Rosalie is een frisse jonge meid van negentien die na haar vwo meteen is doorgegaan naar de uni voor Taal en cultuur. Haar roots liggen in de prachtige Hanzestad Zutphen waar ze haar hele schoolcarrière doorbracht op de Vrije School. Het afgelopen jaar volgde ze veel uiteenlopende vakken en bij toeval kwam ze erachter dat Genderstudies haar erg interesseert. Hierom heeft ze gekozen voor een kernpakket binnen de hoofdrichting Gender and Postcolonial studies. Dit in combinatie met kunstvakken. Verder houdt ze erg van muziek maken, luisteren en beleven. Vorig jaar was ze dan ook te vinden als PR- lid van de Alias commissie MusiCie. Haar droom is na de studie in een zelfvoorzienend Tiny house te wonen omgeven door natuur met een grote vuurkorf waar iedereen welkom is ‘s avonds aan te schuiven voor gezelligheid en lekker eten bij ondergaande zon. Tot zover de toekomst. Voor nu heeft ze heel veel zin in het komende studiejaar en het ontmoeten van alle mentor leerlingen!

Jolien

Als bijna oud-bestuurslid vindt Jolien het leuk om ook dit jaar weer betrokken te zijn bij Alias. Ze kijkt er dan ook erg naar uit om mentor te zijn en om jullie te leren kennen. Voordat ze jullie gaat ontmoeten, zal ze zichzelf hier even kort voorstellen. Ik ben Jolien, 20 jaar en geboren en getogen in het zuiden van Nederland; ik kom namelijk uit Heerlen. Carnaval vieren is daar mijn favoriete bezigheid en ik ben dol op pudding-kruimel vlaai. Wel had ik zin om in een andere stad te gaan studeren, en aangezien TCS alleen in Utrecht was (en ik stiekem ook voor de stad graag hierheen wilde) ben ik in het gezellige Utrecht komen studeren. In Utrecht is mijn favoriete bezigheid dansen in Tivoli of op een Aliasfeestje en ben ik dol op de worteltaart bij de Ontdekking. Daar ben ik dan ook regelmatig te vinden. Verder maak je mij ook heel gelukkig met een biertje in het zonnetje en met mooie livemuziek. Hopelijk tot snel allemaal!

Mirjam

De 19-jarige Mirjam is aankomend derdejaars in de hoofdrichting Gender Studies. Ze deed ooit een poging tot het verbreden van haar filmhorizon door een vak over filmgeschiedenis te volgen. Helaas zonder succes, want ze kijkt nog steeds alleen (queer) coming-of-age films. Maar goed, we kunnen niet allemaal gepassioneerd zijn over film! Waar deze meid wel een passie voor heeft is burlesque, Scandinavië, dansen voor de spiegel en de kringloopwinkel. Mirjam probeert altijd gezellig te zijn, is soms wat stil, maar kan ineens gaan schreeuwen wanneer ze gepassioneerd is over het gespreksonderwerp (wees gewaarschuwd). In haar vrije tijd probeert ze mensen te overtuigen van het feit dat TikTok echt niet zo lame is als het lijkt.

Rosa

Rosa is inmiddels derdejaarsstudent TCS met een kleine gevoelslengte (ja gevoelslengte is een ding!) en als je een opvallend harde lach in je omgeving hoort, that’s her! En ook vaak precies op de momenten dat het stil hoort te zijn, daar heeft ze een (helaas niet zo verborgen) talent voor. Ze gaat dit jaar vol goede moed beginnen aan het kernpakket Brains & Bodies en een minor Burgerschap, Mondialisering en Identiteit. 12 jaar heeft ze op judo gezeten en zingen/muziek is een primaire levensbehoefte. Mochten er weer feesten zijn zoals in pre Corona times, kan je beter niet in haar bewegingsruimte komen als je je fysieke gesteldheid op peil wil houden... Ze vindt het belangrijk dat de mensen om haar heen zich goed voelen, dus jullie kunnen sowieso altijd bij haar terecht! Met vragen (over TCS, de uni, het leven, etc.), klachten, frustraties, liefdesverdriet, wees niet bang om haar aan te spreken! Ze is er altijd, met een luisterend oor, advies of een peptalk (peptalks zijn één van haar specialiteiten). Ze heeft ontzettend veel zin om haar mentorkinderen te gaan ontmoeten!

Hanna

Komend jaar begint Hanna aan haar vierde studiejaar bij TCS. Na een bestuursjaar bij Alias was het namelijk tijd voor weer een fijne, nieuwe uitdaging: het mentorschap! Ook in haar tweede jaar heeft ze dit al met genoegen mogen doen. Een tweede keer ‘mama’ worden is dan ook een grote eer. Voetballend, wielrennend en wandelend gaat ze al een lange tijd door het Utrechtse studentenleven. Wel is ze duidelijk ouder geworden, want tot 4 uur ‘s nachts in de club hangen is toch wel een beetje verleden tijd. Komend jaar hoopt ze haar scriptie te schrijven in de schitterende hoofdrichting Moderne Talen (Spaans). Ze heeft weer zin in een leuk TCS én Aliasjaar!

Elvira

Vorig jaar heeft ze zich niet veel beziggehouden met Alias, het starten van een nieuwe opleiding was inspannend genoeg. Dit jaar gaat Elvira daar verandering in brengen door mentor te worden. Deze 25-jarige Utrechter woont op dit moment in Houten en volgens haar is het mooiste daar de trein naar Utrecht, zij is hier dan ook vaak te vinden. Na een aantal jaar gewerkt te hebben wilde ze toch proberen om het weer te proberen in de schoolbanken en dat is naar eigen zeggen goed gelukt. Deze tweedejaars gaat komend jaar beginnen aan haar kernpakket binnen de Internationale Betrekkingen en een minor Bestuur en Organisatie volgen. Naast school is ze vaak druk aan het werk of haar plantjes aan het watergeven met Netflix op de achtergrond. Ze kijkt er naar uit om haar mentorklas volgend jaar wegwijs te maken binnen TCS.

Mirte

Mirte is de trotse bezitter van een flinke kast vol boeken (vandaar dat ze dit jaar ook aan de hoofdrichting Moderne Letterkunde gaat beginnen), een enorm uitgebreide verzameling theesoorten, een flinke dosis energie en een momentele Netflix-serie-tekortkoming doordat alles al gekeken is. Deze 21-jarige besteedt haar dagen het liefst buitenshuis zodra het weer dat een beetje toelaat. Mirte wordt ook wel een vlindertje genoemd: ze fladdert van idee naar idee, van gedachte naar gedachte en is hierdoor soms een beetje snel afgeleid, maar komt ook tot de meest creatieve ideeën. Mirte zal altijd proberen de sfeer er een beetje in te brengen of te houden en zal je helpen met al je vragen over je eerste jaar als TCS’er, of daarbuiten, zoals over thee, een goed boek, sushi maken, dans of Disney. Ze zal haar mentorkinderen altijd willen helpen of vergezellen om het eerste schooljaar als TCS’er zo fijn en leuk mogelijk te maken, zodat jullie ook tijd overhouden om te genieten!

Koen

Faka gangstertjes, Koen is tweedejaars TCS-student maar eigenlijk al vierdejaars als je andere studies er ook bij wil tellen. Volgend jaar begint hij, naast de minor conflict studies, aan het kernpakket Brains & Bodies. Nominaal afstuderen is hierbij het voornaamste streven. Voordat de apocalyptische rampspoed toesloeg was Koen regelmatig te vinden in het aliashok. Nu wandelt deze Brabantse makker vooral door de binnenstad om tijd te doden. Mocht je zin hebben om een keertje mee te wandelen dan ben je welkom om met hem alle hotspots te bezichtigen(wel met 1,5 meter natuurlijk). In ieder geval heeft deze OG-gangsta ontzettend veel zin om nieuwe gezichten bij TCS te mogen zien en nóg meer om deze gezichten te laten lachen!

Jesse

De 21 jarige Jesse begint komend jaar al weer aan zijn derde jaar TCS en zijn tweede jaar als mentor. Hij vond het vorig jaar zo leuk om te doen dat hij zijn vorige mentorvrouw scheidde en trouwde met één van zijn zoons Koen om dit jaar samen mentor papa’s te worden. Er zijn weinig dingen in het leven die deze jongen zo gelukkig maken als het helpen van anderen met van alles en nog wat. Zo ook het helpen van nieuwe TCS-studenten om deze puzzel van een studie te verduidelijken en om te kunnen begeleiden bij de talloze keuzes die nog gaan komen. Naast mentor zijn, zal Jesse dit jaar ongetwijfeld weer vaak te vinden te zijn bij de vele Alias activiteiten en zal hij in zijn vrije tijd weer veel bezig zijn met muziek. Verder hoopt Jesse dit jaar in de (online) collegezalen zijn hoofdrichting Klassieke Talen en culturen af te kunnen ronden. Tot slot kijkt hij er natuurlijk super naar uit om alle nieuwe studenten, en vooral zijn eigen mentorkindjes, te mogen leren kennen!

Klaske

Klaske is tweedejaars student TCS en woont in het prachtige Amersfoort. Klaske is een vrolijk meisje met een voorliefde voor planten, katten en koffie. Ze gaat dit jaar beginnen met de hoofdrichting nieuwe media en digitale cultuur met als keuzepakket brains and bodies, waar ze super veel zin in heeft. Voor een gezellig gesprek staat ze altijd open, of het nou over je studiekeuzestress of over de verschillende drogingsprocessen van koffies gaat. Verder kan je haar ook altijd aanspreken over schilderen, Rupaul’s Dragrace, musea, muziek en mooie wandelplekjes. Ze kijkt enorm uit naar het ontmoeten van haar mentorkindjes.

Emma

Emma is 19 jaar en gaat beginnen aan haar tweede jaar TCS. Na flink wat TCS-keuzestress (het bestaat dus echt), gaat ze de kant van Televisie- en Mediacultuur op. Daarom ben je bij haar altijd welkom om lekker te praten over jouw favoriete televisieprogramma of Netflix serie! Daarnaast kan je bij haar ook altijd terecht om te kletsen over muziek (van indierock tot klassiek), boeken, kunst maar natuurlijk ook over de studie en Alias. Hiernaast geeft Emma je heel graag een rondleiding door Utrecht! Ze is namelijk opgegroeid in het nabijgelegen dorp Zeist en komt al haar hele leven in het mooie Utrecht, waardoor ze de stad door en door kent. Emma heeft heel erg veel zin om haar mentorkinderen te ontmoeten en ze te helpen met hun vragen, een luisterend oor te bieden voor hun levenskwesties en met ze te dansen op de Alias feestjes!

Anna

Anna is komend jaar derdejaars TCS-student. De afgelopen twee jaar heeft ze zich gefocust op moderne kunst, architectuurgeschiedenis en stadsgeografie. Zij is van plan om na haar TCS carrière nog architectuur in Gent te gaan studeren. Haar vrije tijd spendeert zij aan schilderen, zwemmen, mountainbiken en het bezoeken van musea. In de weekenden kun je haar vinden als verkoper in een winkel voor teken- en kunstschildersmaterialen of als lifeguard bij een strandbad. Anna heeft er erg veel zin in om de nieuwe lichting studenten wegwijs te maken in TCS studentenleven.

Enora

Bij Enora moet je denken aan muziek, bier en natuurlijk Netflix, want wat moet je anders in quarantaine? En om maar meteen te beginnen in het thema CinemAlias: haar favoriete film is Shrek en haar favoriete Hollywoodster is Marilyn Monroe. Sinds kort woont Enora in het mooie Utrecht, maar ze komt oorspronkelijk uit Gouda (van die kaas en stroopwafels). In haar vrije tijd luistert ze graag naar haar grote verzameling Lp's en maakt ze graag "een paar" foto's met haar analoge camera('s). Verder is ze zo nu en dan ook nog wel te vinden met een biertje in haar hand... Vorig jaar heeft ze als eerstejaars TCS-student ontdekt dat keuzestress toch echt wel een serieus ding is, dus haar plan om aankomend jaar Cultuurgeschiedenis en Filosofie te gaan combineren, kan net zo goed over 2 maanden al verleden tijd zijn. Ze kijkt er in ieder geval wel ontzettend naar uit om al haar mentorkindjes met heeeel veel liefde te helpen met dingen zoals keuzestress en ze kan niet wachten om jullie allemaal te ontmoeten!!

Marit

Marit is tweedejaars TCS student en een echte Rotterdammert. Na een eerste jaar met veel verschillende soorten vakken, begint ze dit jaar aan de hoofdrichting internationale betrekkingen in historisch perspectief. Buiten het studeren om is ze heel af en toe te vinden in de sportschool (helaas niet zo vaak als ze zou willen) of in de keuken om bijvoorbeeld pannenkoeken te bakken. Ze heeft heel veel zin in het aankomende jaar vol kiezen, combineren en verder kijken!

Fleur

“YEEEHAAWW VRIENDIN!” is hoogstwaarschijnlijk een van de eerste dingen die je uit de mond van Fleur gaat horen! Ze is een echte 19-jarige deerne uit het o zo gezellige Nunspeet op de Veluwe. Fleur zit in het tweede jaar van de opleiding TCS en doet de hoofdrichting Religie en Cultuur. Voor al je ethische kwesties en levensvragen staat ze dus zeker klaar! Verder is deze ‘vriendin’ altijd bezig geweest met dansen waar ze met heel veel plezier les in geeft, op de dansvloer gaat ze dus zeker met jou shinen! En zoals Ru Paul zou zeggen: ‘CALL ME MOTHER!’ want zij is graag daar voor jou mentorkind!

Kirith

Kirith is 21 jaar oud en begint straks aan haar tweede studiejaar bij TCS. Ze gaat dan een combinatie van kern- en keuzepakket volgen waarbij ze leert over de relatie tussen taal, communicatie en cognitie en heeft hier erg veel zin in! Naast leren vindt ze lezen, muziek maken (ze kan alle Disneyliedjes meezingen) en spelletjes spelen heel erg leuk. Maar waarschijnlijk zul je haar het meest horen over Pepernoot, de meest schattige, knuffelbare, harten-laten-smeltende pluiskitten die je ooit zult zien. Wanneer het niet over Pepernoot gaat, kan Kirith erg goed luisteren. Stel je levensvragen of vertel over dat lekkere broodje van laatst; it's all good. Kirith heeft in ieder geval zin om je te leren kennen!

Gwen

Gwen heeft al hartstikke veel zin in dit jaar. Corona of niet, online of offline, she doesn’t care. Dit jaar wordt feest! Als iemand die altijd positief blijft en op zoek gaat naar oplossingen, zal ze dat stomme virus echt niet jullie eerste jaar laten verknallen. Bij deze tweedejaars TCS-student kun je dan ook altijd met alles terecht. Of om te kletsen over je favoriete films natuurlijk! Toch gaan haar vakken dit jaar vooral over nieuwe media en communicatie. Maar ze is ook dol op gitaar spelen, fotograferen, losgaan met verkleedfeestjes en dromen over boekenwinkels vol met haar boeken, terwijl ze nog niet eens begonnen is met schrijven… Wie weet kan ze aan het einde van dit jaar iets anders zeggen? Wat er ook gebeurt, dit jaar wordt super duper. En mocht je vinden dat ze een beetje snel praat, gewoon tegen haar zeggen okkii? Dat vindt ze echt niet erg.