Mentoren 2020*

Voor jullie zijn ze de rotsen in de branding, jullie steun en toeverlaat, jullie mama’s en papa's: kortom jullie mentoren zijn jullie alles tijdens de introductie. Niet alleen de eerste paar dagen, maar ook meerdere keren in de rest van het jaar nemen ze jullie op sleeptouw en zijn ze jullie eerste aanspreekpunt voor vragen en studeertips, zowel in het echte leven als in jullie speciale whatsapp-groep! ~~ Binnenkort vind je hier de mentoren voor het introductiekamp van 2020 ~~

Esmee

Esmee is komend jaar alweer derdejaars TCS-student. De afgelopen twee jaar heeft ze zich gefocust op oude kunst, de middeleeuwen en archeologie. In haar vrije tijd is ze graag met vrienden of familie. Ze vindt veel dingen leuk, maar is ook overal al snel op uitgekeken. Af en toe vindt ze het leuk om te schilderen, tekenen, muziek te maken of te zwemmen, maar op dit moment doet ze vooral aan netflixen ;). Ze kijkt er enorm naar uit om jullie te leren kennen!

Vivian

Vivian's lievelingssprookje was altijd al the beauty and the beast, want: heb je de bibliotheek van het beest gezien?!! Het is dan ook geen verrassing dat Vivian de hoofdrichting Moderne Letterkunde doet. Als ze niet aan het lezen is, kan je haar vinden in de sportschool of achter het aanrecht. Of op de bank met Netflix, moet ook gewoon kunnen. Verder heeft Vivian twee vet lieve honden, dus ze heeft al ervaring met opvoeden. Want kinderen zijn toch eigenlijk ook gewoon een soort honden? TCS is niet haar eerste studie. Hiervoor heeft ze informatiekunde gedaan, en ze kan met zekerheid zeggen dat de switch naar TCS een van de beste keuzes van haar leven was. Ze heeft super veel zin om haar mentorkindjes enthousiast te maken voor Utrecht en nog belangrijker, TCS!

Floor

Floor is derdejaars student TCS en woont al een tijdje in Utrecht, zo lang als ze leeft namelijk. Ze voelt zich dan ook helemaal thuis op de Drift. Na haar bestuursjaar bij Alias heeft Floor de smaak te pakken gekregen wat besturen betreft en gaat ze aan de slag met de minor Sociaal Ondernemerschap. Dat betekent dat ze de veilige Drift moet verruilen voor de Uithof (een angstaanjagend idee). Verder: ze houdt van musea, bier, reizen, Ajax, knutselen (ja echt), voetballen, slechte romcoms en seksgrappen. Ze is een nepvegetariër, maar probeert de wereld wel een beetje te verbeteren door tweedehands kleding te kopen en naar de andere kant van de wereld te vliegen in de zomer. Heb je de behoefte om met Floor te praten (waarschijnlijk is ze te enthousiast en is ze je voor), stap dan vooral op haar af met een vraag over haar tripje van afgelopen zomer (of letterlijk elk ander onderwerp), vindt ze leuk.

Leah

Leah gaat alweer voor de derde keer op rij mee op introkamp en dit jaar zowaar in de rol van mama. Na een bestuursjaar te hebben gedaan, zal ze haar tijd en energie nu dus in het moederschap steken. Aangezien ze al een liefdevolle mama is van een hele hoop schattige plantjes denkt ze dat deze rol haar ook wel zal liggen. Verder maakt ze deel uit van de groep tcs'ers die de hoofdrichting Duits heeft gekozen. Klein detail, ze is helaas ook de enige. Al pepernoten bakkend in de zomer gaat ze door het leven en is ook altijd op zoek naar een nieuw pokébowlrecept. Geef haar vervolgens een wintertemperatuur, wollen trui, ukulele, koffie en een aflevering First Dates en ze is helemaal gelukkig.

Maayke

Maayke is een vrolijke meid die altijd open staat voor een leuk gesprekje, vooral als je met haar over de katten uit haar straat (of andere katten) wilt praten. Voor een diep filosofisch levensgesprek is ze ook altijd in. Ze is nog steeds niet helemaal over de stress van het afgelopen jaar heen, maar heeft alsnog als een echte TCS’er met keuzestress besloten dat ze niet hoeft te kiezen, en aankomend jaar gewoon alle pakketten kan volgen die haar leuk lijken. In de avonden of weekenden kun je haar vinden bij de Appie in Maarssen, waar ze vol enthousiasme de ovens van de broodafdeling schoon schrobt. Overigens woont ze sinds januari ook in Maarssen, waar ze het heel erg naar haar zin heeft maar wel dagelijks wordt uitgelachen om haar limburgse G. Verder gaat ze graag naar musea en reist ze graag (zoals ieder persoon op deze aardbol), en heeft ze een lichtelijke obsessie met Gilmore Girls en paprikachips. Hopelijk tegen de tijd dat jullie haar mentorkindjes zijn niet meer, want ze wilt ietsje gezonder gaan eten.

Jesse

Jesse is een altijd zingende sarcastische gozert uit het eeuwig bruisende Velserbroek in het mooie Noord-Holland. Hij kan niet fluiten en heeft geen katten ook al wilde hij die wel altijd al hebben. Hij kan je echter wel alles leren over de rol van de Romeinse senaat in de machtsopkomst van Julius Caesar en hoe je ukulele en piano speelt. Verder is hij een kampioen in uitstellen en eigenwijsheid, vraag maar aan Eleni. Volgend jaar gaat hij binnen TCS de antieke cultuur in duiken en hopelijk een kamer vinden in Utrecht. Tot slot is hij altijd bereikbaar voor filosofische vraagstukken en verwonderingen over de werkingen van het universum en is hij zó goed in bowlen dat hij zelfs de bowlingbanen van anderen gebruikt. Als klap op de vuurpijl een leuk, veelzeggend feitje: ik schrijf dit stukje momenteel terwijl de inleverdatum eigenlijk al voorbij is.

Jeremy

Deze kleine, 20-jarige, Limburgs/Brabantse importhollander, met zijn bigger than life persoonlijkheid, blonde lokken en alom bekende oneliners, valt niet te missen. Het liefst zou hij bij KLM als steward achter een trolley staan, maar door zijn moeders aandringen (hij is haar hier natuurlijk heel dankbaar voor) is hij bij TCS terecht gekomen, waar hij komend jaar gaat beginnen aan de hoofdrichting Internationale Betrekkingen. In zijn vrije tijd spot en verhelpt hij modemissers tijdens zijn werk in een kledingwinkel, heeft hij nog een tweede baantje in de horeca en werkt hij als vrijwilliger bij stichting PANN. Verder staat hij bekend als een echte dancing queen en zal hij er alles aan doen om op de dansvloer te shinen. Hij noemt zichzelf everyone's gay best friend, dus claim hem als de jouwe als je er nog geen hebt! Ondanks zijn soms wat eerlijke en directe humor is hij ook zeker zorgzaam en zal hij er alles aan doen om het jullie naar de zin te maken, dit in samenwerking met genoeg bier en wijn!

Rosa

Dit is Rosa Dalhuisen, ze is 21 jaar en woont in Zeist. Komend jaar gaat ze beginnen aan haar tweede jaar TCS, hierbij gaat zij zich verdiepen in Media en Televisiecultuur, samen met een minor "Brains&Bodies". In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vriendinnen, rijdt ze paard en heeft ze af en toe een uitgebreide date met haar Netflix account.

Briem

Briem (ook wel Bierm) is een chaotische, maar vrolijke meid die uit omgeving Haarlem komt. Ze is erg blij dat ze vorig jaar aan TCS begonnen in plaats van psychologie want nu mag ze lekker kiezen, combineren en verder kijken. Ze woont inmiddels in haar nederige stulpje in Zuilen waar ze zich erg vermaakt. Dingen die ze heel leuk vindt zijn muziek maken, sporadisch naar de sportschool gaan en feestjes gevolgd door ofwel Turkse pizza ofwel nuggets. Haar programma van volgend jaar bestaat uit het volgen van de hoofdrichting Film- en televisiewetenschappen en het oprichten van een Aliasband (: . Ook kijkt ze er erg naar uit om haar mentorkids te ontmoeten en een feestje met hen te bouwen op het introkamp!

Silke

Silke is een naar eigen zeggen gefaald kunstenares en is na maanden pure keuzestress op een of andere manier terecht gekomen bij TCS (waar ze het stiekem toch wel heel erg naar haar zin heeft). Deze 18-jarige meid komt oorspronkelijk uit het zonnige Brabant, maar is alweer bijna een jaar wonende in het schone Overvecht. Ze heeft een ernstig geval van verzamelwoede op het gebied van oude meuk en huisplanten en is de trotse eigenaar van een ‘Buurman & Buurman’ vriendenboekje. Ze heeft veel passie voor permanente plakplaatjes (lees: tattoos) en hoopt ooit betaald te mogen worden om mensen met inkt te prikken. Silke heeft voor vrijwel elke situatie een passende meme in haar archief en spreekt voornamelijk in obscure filmquotes, bij de hoofdrichting film- en televisiewetenschappen zit ze dus zeker op haar plek. Verder is ze de trotse moeder van een lichtelijk zwaarlijvig hondje en hoopt ze haar toekomstige mentorkids met evenveel moederlijke liefde te kunnen behandelen.

Jetske

Jetske was er altijd van overtuigd dat ze op haar 14e zelf in een sprookje zou belanden en haar eigen toverkracht zou krijgen. Toen ze erachter kwam dat dit niet voor haar was voorbestemd, moest ze maar iets anders zoeken om later te kunnen doen. Eerst was ze vooral gefocust op sporten, maar ze bleek studeren toch echt leuker te vinden en is zo bij TCS beland. Ondanks haar vele interesses, weet ze nu toch zeker wat ze wilt. Na lange sessies worstelen met haar studieplanning heeft ze haar eigen prachtige hoofdrichting samengesteld die helemaal draait om Azië, waar haar -grootste- passie ligt. Naast het vooruitplannen voor haar studie doet ze ook veel aan stressen om kleine dingen en is ze volop in het proces van het leren op zichzelf te wonen. Ze woont nu ongeveer twee maanden in Utrecht en laat zo nu en dan plastic bakken smelten in de oven en ramen wagenwijd openstaan tijdens een regenstorm. Verder vind ze het natuurlijk ook heel leuk om eens lekker te socializen met haar mede-Aliassers. Dus als je deze meid tegenkomt, schroom dan niet om een praatje met haar te maken.

Laura

Laura speelde vorig jaar de prachtige hoofdrol van 'koe' in het kamptoneelstukje van haar groepje en dat maakte haar blijkbaar zo enthousiast dat ze dit jaar graag weer mee wilde. Deze vurige meid is een half Italiaanse, maar bij TCS ging haar hart toch harder kloppen voor Spaanse taal- en cultuurvakken. Deze taal pakte voor haar niet alleen handig uit voor haar studie -want nu kan ze documentaires kijken die alleen beschikbaar zijn in het Spaans-, maar ook voor het begrijpen van haar favoriete Spaanstalige nummers. Ze hoopt ook zeker nog veel meer talen te kunnen leren! Muziek is voor Laura echt een passie. Ze luistert naar varia van rock tot (Koreaanse) hiphop en Latijnse salsa's. Haar passie demonstreert ze niet alleen bij haar wekelijkse gitaarlessen, maar ook op feestjes. Als er muziek in de buurt is, is Laura altijd wel bereid om daar even lekker op los te gaan. Verder houdt ze van films en series en daarom gaat zij beginnen met de hoofdrichting film- en televisiewetenschappen. Dus wees niet bang om deze meid aan te spreken en hopelijk zal iedereen net zo'n tof introkamp hebben als zij had!

Steven

In één woord is Steven een gekkie. Hij houdt van vage gesprekken over diepe dingen en het is dus vanzelfsprekend dat hij zich bezig is gaan houden met filosofie, ondanks dat hij niet echt het stralende voorbeeld is van een goede student. Hij is overweldigd wanneer er ook maar één ding in zijn agenda moet worden gezet, maar heeft toch zijn eerste jaar redelijk succesvol weten af te ronden. Buiten school liggen zijn grote passies in muziek luisteren en maken, en films (vooral horrorfilms). Als het in ieder geval maar geen sport is, of iets anders waar veel beweging of samenwerking voor vereist is (behalve wandelen!). Hij houdt van gesprekken voeren, en is geen fan van luidruchtige plaatsen waar je moet schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan; tenzij het een festival is natuurlijk. Om Roos , zijn mentorpartner-in-crime te quoten: "Steven is eerlijk en hij houdt van het geven van goed advies en het voeren van discussies. Volgens mij kan je hem altijd wakker maken voor een technofeestje. Als hij niet al wakker is om tien voor half 5 's nachts."

Roos

Door haar naam maakt ze regelmatig slechte grapjes over bloemen. Roos is een 19-jarige tweedejaars Aliasser en waagt zich dit jaar aan het kernpakket muziek & media. Verder gaat ze wat vakken overdoen en inhalen, want door TCS te studeren, kwam ze erachter dat geschiedenisvakken haar niet liggen. Nu heeft ze gelukkig haar BSA gehaald en ziet ze de toekomst rooskleurig in, want de hoofdrichting podiumkunsten ligt haar perfect. Je zal haar vaak op de drift rond zien lopen met een koptelefoon. In haar vrije tijd schrijft ze liedjes en gamet ze graag. Speciaal voor dit stukje vroeg ze wat vrienden om haar kort te beschrijven. "Roos is lief, lang, heeft fabulous rokken en rockt ze ook nog eens!" Slechte woordgrap, 100 punten. "Heel lief, is er altijd voor je en is er altijd voor bier!" Zeker waar. Proost. Roos is meerdere keren per week bij Steven te vinden, die ze ontmoet heeft op de matchingdag in 2018. Dat ze goede vrienden zouden worden, hadden ze niet voorspeld. Maar nu staan ze samen op het introkamp, 1 jaar later, als mentorouders! Wat wholesome.

Steven

Tekst volgt spoedig

Roos

Tekst volgt spoedig

Steven

Tekst volgt spoedig

Roos

Tekst volgt spoedig