Mentoren 2018

LET OP: dit zijn de mentoren van vorig jaar. De introductiecommissie is hard op zoek naar de mentoren voor dit jaar, zodra duidelijk is wie er meegaan zullen we het uploaden op de website! Voor jullie zijn ze de rotsen in de branding, jullie steun en toeverlaat, jullie mama’s en papa's: kortom jullie mentoren zijn jullie alles tijdens de introductie. Niet alleen de eerste paar dagen, maar ook meerdere keren in de rest van het jaar nemen ze jullie op sleeptouw en zijn ze jullie eerste aanspreekpunt voor vragen en studeertips, zowel in het echte leven als in jullie speciale whatsapp-groep!

Groepje 1

Sabine

Deze vrolijke kwart-pinda die net terugkomt uit Indonesië is een en al feest. Ze houdt van dansen, zowel in de kroegen als op het podium en zit nooit stil. Haar lach is superaanstekelijk en herkenbaar, wat altijd van pas komt als je zelf de behoefte hebt om te lachen of als je haar ergens kwijtraakt. Ze komt oorspronkelijk uit het mooie Nijmegen, waar ze ook nog redelijk vaak te vinden is vanwege vrienden, feestjes of haar ouders en zus. In Zuilen heeft ze echter haar eigen plekkie ook gevonden na vele tijdelijke kamers afgegaan te zijn. Aankomend jaar gaat ze de hoofdrichting Film en Mediacultuur doen, maar for now gaat ze enorm genieten in Indonesië en heeft ze heel veel zin in het introkamp!

Lente

Nee, ze heeft geen broertje die Herfst heet. Deze lieve meid Lente zal altijd voor je klaar staan als je haar nodig hebt. Ze woont nu in het beruchte Overvecht waar regelmatig de douche overstroomt en ex-gedetineerden je bedreigen maar dit verruilt ze vooralsnog regelmatig voor het fijne Nijmegen om in de NDGRGND te werken, een bar met alternatieve muziek en hiphop waar ze dan ook erg fan van is. Je zult haar vaak op de Drift spotten met een snelle planga, als je geluk hebt pullt ze misschien nog wel eens een classic Lente voor je: ze kan heerlijk pasta pesto maken. Volgend jaar gaat ze de hoofdrichting Engels doen dus dan kan ze volwaardig haar lange zilverblonde haar achterover slaan en zeggen: bitch, please!

Groepje 2

Rikke

Spelletjes spelen, gezelligheid en zelf cocktails maken zijn drie dingen waar Rikke erg van geniet. Deze Belgische meid gaat volgend jaar naar haar tweede jaar TCS en is van plan om vakken van Gender studies en Engels te volgen. Na heel veel afleveringen van Grey’s Anatomy gezien te hebben, wou Rikke graag chirurg worden, maar die plannen zijn intussen in de vuilbak beland. Welk beroep ze nu wilt uitoefenen na TCS, is nog niet bepaald. Misschien opent ze later haar eigen cocktailbar en anders kan ze altijd nog professionele dromer worden.

Anne

Anne is een altijd lachende, vrolijk meid; 19 jaar jong, en afkomstig uit het zonnige Brabant. Ondertussen woont ze al bijna een jaar in Utrecht en dat bevalt haar zeer. Ze heeft heel veel zin in het kamp en zal zeker proberen jullie enthousiast te krijgen voor het studeren in Utrecht. Anne houdt van films en series kijken, vandaar dat ze het kernpakket film en mediacultuur gaat volgen. Ook houdt ze van lezen, vooral in het Engels, creatieve dingen en gezellige uitstapjes met vriendinnen, of een feestje. Ze heeft vroeger van alles op het lijstje van beroepen gehad die haar leuk leken, bakker, fietsenmaker (ze weet nu niet meer waarom :), modeontwerpster. Op dit moment weet ze nog niet zo goed wat ze wil gaan doen na haar studie, maar dat vind ze niet erg. Eerst maar eens genieten van het aankomende tweede jaar in Utrecht (en het introkamp natuurlijk).

Groepje 3

Isabelle

Isabelle wist van jongs af aan al dat ze graag beroemd wilde worden. Was dat eerst nog in de richting van wereldberoemde zangeres, nu probeert ze dat op een of andere manier via haar hoofdrichting Film- en Televisiewetenschap. Daar is ze overigens inmiddels ook alweer drie jaar mee bezig. Duidelijk nog steeds geen successen geboekt. Andere manieren waarmee ze hoopt door te breken als beroemdheid is het frequent bezoeken van de karaokebar en vlogs maken voor haar YouTube-kanaal. Mocht dit allemaal niet lukken dan wordt ze gewoon professionele nagelstylist. Maar eerst afstuderen natuurlijk!

Bram

Een muzikant in hart en nieren met een hart dat overvloeit met liefde voor Alias. Na de zomer is hij een 23-jarige tweedejaars TCS-er met een hoop kennis van Spaans en een toekomst in de politieke filosofie. Hij staat achter de bar bij ’t Pandje, het stamcafé van Alias, en weet de voorkant van diezelfde bar ook feilloos te vinden. Gelukkig heeft hij een kamer in Utrecht kunnen vinden vorig jaar, want iedere dag reizen van en naar Roermond zou een beetje veel van het goede zijn. Bram is erg gedreven om de volgende generatie Aliassers welkom te heten en zich thuis te laten voelen, net zoals hijzelf dat vorig jaar ervaren heeft, en wil daarom graag de nobele taak van mentor op zich nemen.

Groepje 4

Kirsten

Kirsten en kerst zijn twee woorden die altijd samen gaan. Ze is niet alleen jarig op deze dag maar is ook helemaal weg van de romantische sfeer en de glitters. Maar de zomer is ook zeer geliefd. Zolang het maar niet regent! Vroeger wilde ze graag zangeres worden, en dan wel bij K3. Nadat ze erachter kwam dat zingen (behalve op feestjes) niet haar beste talent was, besloot ze om Internationale Betrekkingen bij TCS te gaan studeren. Tja, je kan niet overal even goed in zijn! Ver weg van Utrecht woont ze niet, hierdoor houdt ze geld over om minimaal 3x per jaar op vakantie te gaan. Je kan haar ook alles vragen over designer spullen, van tassen tot schoenen, deze gurl is vaak te vinden om “even te neuzen” bij de Bijenkorf Verder houdt Kirsten van feestjes en verjaardagen(vanwege àl het eten). Ze gaat dan ook vaak naar tentfeesten, en kwam erachter dat niet iedereen in Utrecht dit kende. Een ware cultuur shock! Mede-mama Shauni en Kirsten hebben vorig jaar het introkamp gewonnen en ze is er dit jaar op gebrand om de titel te verdedigen!

Shauni

Shauni had altijd al moeite met beslissen wat ze nou zou moeten worden als ze later groot is. Even zag het ernaar uit dat ze voor altijd BigMac manager zou blijven bij je favo fastfood restaurant, en ook een opleiding kiezen was geen gemak, maar na een jaartje tcs voelt ze zich aardig op haar plek en ziet ze wel een andere toekomst voor zich. Het punt is dat ze nooit echt groot zal worden, dus dan is het niet erg om te blijven twijfelen toch? Als lid van de Sport- en spelcommissie zal ze zich erg thuisvoelen bij de profsporters en scheidsrechters, al ging het haar in de commissie meer om de spelletjes (en paardengedichten) dan het sport gedeelte. Komend jaar begint Shauni aan de hoofdrichting Taalkunde, maar eerst zal ze samen met Kirsten strijden om tweevoudig kampkampioen te worden!

Groepje 5

Joppe

Joppe is alweer vierdejaars TCS'er en loopt dus al aardig wat jaartjes rond bij Alias. Hij vond het zo moeilijk om te kiezen tussen zijn liefde voor dialecten en het Junior Songfestival dat hij twee hoofdrichtingen combineerde: Taalkunde en Televisiewetenschap. Zijn geheime talenten zijn teksten van Kinderen voor Kinderen onthouden en staand slapen op feestjes. Joppe is zo enthousiast om vader te worden dat hij alvast de namen van zijn toekomstige kinderen heeft bedacht, maar dat hij op z'n 21e al vader zou worden van een heel huis vol had hij nooit durven dromen. Zijn mentorschap zal zich kenmerken door heel veel Brabantse gezelligheid, die hij meeneemt uit zijn dorp Lith (LIT). Deze Prins Pils drinkt dus graag een biertje met je!

Saar

Saar is als een zoete aardappel uit de oven: krokant van buiten maar zoet en culinair van binnen. Ze is dan ook dol op het uitproberen van vegetarische baksels. Saar houdt ervan om heel Europa met de trein te verkennen, een hevig potje te yogaën maar is ook op menig festival of Aliasfeestje meedeinend op de muziek te vinden. Haar passie voor lezen en the British Isles hebben ervoor gezorgd dat ze als derdejaars binnen de hoofdrichting Moderne Talen het Engelse pakket volgt. Toch zal je haar dit jaar vaker op de Amsterdamse universiteit aantreffen. Saars bijnaam is Stalin en is een kei in de rust bewaren met een goede kop thee in de hand; je kunt dus wel stellen dat het moederschap in haar bloed zit.

Groepje 6

Hanna

Wat Hanna vroeger wilde worden? Profvoetbalster, drumster, minister president, schrijfster en lerares. Nu deze ambitieuze combinatie niet lijkt te gaan lukken, gaat deze meid maar gewoon taalkunde doen. Ook leuk, toch? Verder wil ze op z’n minst 10 talen leren in haar leven. Na Nijmegen te hebben ingeruild voor het studentenleven in Utrecht, houdt Hanna wel van wat drankjes in de kroeg en een avond goed dansen op z'n tijd! Volgend jaar gaat ze naast taalkunde ook nog Spaans doen. Mocht je alvast een woordje Spaans, Frans of Duits met deze talenliefhebber willen wisselen, oui oui, sí sí, dat wil ze maar al te graag!

Gwen

Waar voor bijna elke naam een leuke afkorting te bedenken is, is het bij Gwen gewoon: Gwen. Of nog beter: dé Gwen. Was Gwen geen TCS gaan studeren, dan was ze nu orkatrainer geweest. Of heel rijk. De uit Hilly (lees: Hilversum) afkomstige meid is goed in vakken nét halen, al moet het met een herkansing. Ze woont in hartje Utrecht (de Neude) en daar is ze maar al te blij mee, want verder dan 200 meter lopen, daar doet Gwen niet aan. College op de Drift of Janskerkhof? Dan pak je toch gewoon de bus vanaf de Neude. En o ja, Gwen houdt, evenals haar collega-mama Hanna, enorm van spelletjes doen (ze zijn beide alleen een tikkie te fanatiek) en feestjes vieren: dus, introkamp let’s go!